Blog

 

Înveți engleza și î-ți schimbi viața!

Cine dintre noi nu ar vrea să-și schimbe viața spre bine? La urma urmei, aceasta este o aspirație naturală a omului, deoarece suntem întotdeauna nemulțumiți de ceva și tindem spre ceva mai bun. Și deci, luând o așa decizie în viață, încercăm să schimbăm ceva și să începem să facem ceea la ce am visat de mult timp, dar nu îndrăzneam. Dacă decideți să începeți ceva nou și, în cazul nostru, începeți să învățați engleza, sperăm să schimbați  viața . Dacă o persoană dorește să învețe ceva, trebuie să fie pregătit pentru schimbare. Și începutul cursurilor de engleză este primul din 1000 de pași către o viață mai bună. Deci întrebați-vă: Ce se va schimba în viața mea când voi învăța limba engleză? Ce schimbări vreau? Scrie toate răspunsurile care ți-au venit în minte. Care vor fi aceste răspunsuri? De exemplu, „Voi merge în Anglia și voi studia la Oxford” sau „Voi învăța limba engleză, voi comunica cu străinii și voi avea 1000 de prieteni vorbitori de engleză” sau „Voi merge într-o vacanță și engleza va fi foarte utilă pentru mine” … Așezați foaia cu răspunsuri într-un loc vizibil (sau undeva unde  vă puteți uita de multe ori la ea). Apropo, ar fi frumos să „vizualizați” răspunsurile  – să lipiți un număr de imagini alături, reflectând esența răspunsului. Cu cât este mai clar obiectivul, cu atât mai repede veți obține rezultatul. Când energia este la zero, căutați răspunsurile voastre, fiți inspirați de viitorul vostru frumos, care va veni cu siguranță și veți trece la rezultatul râvnit!

 

.

 

 Factori interesanți despre limba engleză.

Statistică

Deși engleza este clasată pe locul trei în lista celor mai populare, numărul total al persoanelor care vorbesc limba engleză este de peste un miliard. Este vorba despre fiecare a șaptelea pământean. Cu toate acestea, nu trebuie să credem că majoritatea oamenilor de limbă engleză trăiesc în SUA și Anglia. De exemplu, în Nigeria există mai mulți vorbitori de engleză  decât în Anglia. Și în Suedia, 89% dintre locuitori cunosc această limbă.

Marea Britanie și SUA

În sfera lingvistică dintre aceste țări există relații  nu chiar clare. În timpul luptei pentru independență și construirea unui tânăr stat american, au fost făcute încercări de a-și crea propriul limbaj american, cu care Noah Webster a excelat, după ce a publicat „Dicționarul american de engleză”. Și în Illinois până în 1969, a existat o lege care interzicea  vorbirea  în limba engleză. Limba oficială a acestui stat era  limba americană. Cu toate acestea, în prezent în SUA, cercetătorii au identificat tocmai  24 de dialecte ale limbii engleze. Nu este de mirare că editorii au fost nevoiți să traducă cărțile despre Harry Potter din engleză  în americană.

 

Obiceiurile unui cursant de succes. Cum să înveți limba engleză?

În fiecare zi, noi învățăm fără îndoială ceva nou. După ce deschidem o nouă filă de browser și apăsăm pe Enter, informația ne acoperă ca un bulgăre de zăpadă. V-ați întrebat vreodată de ce cuvinte inutile de cântece enervante sunt ușor de memorat ,iar lista de cuvinte pe tema „My home” nu „întră” în capul tău? Vrei să știi cum să profiți la maxim de lecție? Ce distinge un cursant de succes de obișnuit? Ce obiceiuri are un cursant bun? .
4 caracteristici ale unui cursant bun.
Cei care găsesc răspunsurile la întrebări de sine stătător vor cunoaște mai mult decât cei cărora li se spune răspunsurile. Care cursant este „bun” și care este „rău”? Descriim caracteristicile evaluării. Constatările se bazează pe observațiile vieții și pe o comparație a performanțelor cursanților noștri.
1. “Curiosity killed the cat” Elevii buni sunt curioși. Ei spun, „curiozitatea a ucis pisica”  sau „curioasa Varvara …” stii ce. Această afirmație  se aplică și învățării limbii engleze. Poți să dai întrebări profesorului tău., întrebă din nou, specifică. Găsește prieteni, înregistrează-te pe forumul subiectului, utilizează aplicații pentru cursanții de engleză. Ori de câte ori este posibil, încercă să înțelegi ceva necunoscut. Marele Steve Jobs a spus: „Stay hungry. Stay foolish” -” Fii înfometat (la cunoaștere), fii deschis (cunoștințe noi, firește) „.
2.Good learners understand that learning is not a bed of roses.. Cursanții „corecți” vin să înțeleagă că învățarea limbii este o muncă grea. Și de multe ori  o atitudine serioasă față de învățare aduce fructele cele mai „coapte”. Înțelegerea importanței procesului de învățare nu vine imediat, drumul către acesta este foarte spinos. Unele sarcini de învățare se bazează pe repetarea frecventă, altele necesită atenție scrupuloasă. Dureri de spate, zgomot în cap,dezordone  creatoare pe masă , gustul cafelei se înrăutățește. Nu, studierea nu este deloc distractivă! Cu toate acestea, în acest moment se întâmplă „magia” învățării a ceva nou. Citirea lucrurilor necunoscute devine baza cunoștințelor noastre. Pentru aceasta, fiecare cursant învață.
3.Good learners are afraid of mistakes, but they know the merits of mistakes. It’s a mistake that teaches us a lesson —  Greșalile noastre  ne dau cele mai bune lecții.   Uitați-vă la orice greșeală ca la o ocazie unică de a memora ceva o dată pentru totdeauna. Dacă mergi pe drum și te  poticnești într-un loc anumit, data viitoare vei ști cum să treci acest obstacol. Dacă spui ceva incorect de mai multe ori și ești corectat, limba însuși va ști, că nu trebuie să spui în așa fel.
4. Good learners like sharing what they have learned. Cunoașterea nu este nimic dacă nu este transmisă altora. Ai învățat un  cuvânt nou? Nu uita să-l  utilizezi în conversație. Ți-a plăcut gramatica? Spune-i regula prietenului tău. O excepție de la regula te-a surprins? Împărtășește observațiile  pe forum, unde conversează cei ce studiază limba.

Învățarea unei limbi străine în grup sau individual?

Ce știți despre învățarea unei limbi străine în grup? Doriți să studiați engleza un grup? Ați alege învățarea limbii străine în grup  pentru copilul dvs.? Mulți î-și pun adesea astfel de întrebări atunci când aleg un curs de limbi străine.

Deci, ce trebuie să știți despre învățarea  în grup?

 Grupurile, de obicei, sunt formate  de la 5 până la 10 persoane. Aceasta este considerată cea mai bună opțiune pentru cei care doresc să îmbunătățească nivelul limbii. Într-un astfel de grup, profesorul are ocazia de a acorda fiecărui  suficientă atenție, pentru a răspunde întrebărilor individuale ale fiecărui cursant.

Mulți  consideră că învățarea individuală aduce rezultate mai bune. Desigur, aceasta este o opțiune excelentă pentru cei care trebuie să completeze lacune în cunoașterea limbii pe anumite subiecte sau cei care dispun de o perioadă scurtă de timp, În alte cazuri, este eficient să selectați învățarea de grup. De ce?

Mai multă practică!

Pe lângă studierea teoriei, în  grup mai mult timp este dedicat practicii. Fiind implicat în discuția generală, fiecare ascultător are posibilitatea de a-și exprima opinia. Chiar și cei care nu le place să vorbească  și care se tem de critică se simt, de obicei, confortabil la  îndeplinirea sarcinilor orale  un grup.

Concurență sănătoasă.

În timpul lecțiilor, există un anumit moment competitiv în grup, datorită căruia toți cursanții doresc să înțeleagă mai bine materialul și să răspundă în mod activ la întrebări.

 Percepția mai  bună  a vorbirii orale.

Sub forma unei conversații generale sau a unui dialog în perechi, materialul este mai bine perceput și amintit de participanții la discuție. Ascultând răspunsurilor colegilor, cursanții au ocazia de a învăța din greșelile celuilalt, de a îmbunătăți   vocabularul, împrumutând de la interlocutori expresii necunoscute anterior.

Atmosferă prietenoasă.

Un alt avantaj a studierii în grup este o atmosferă ușoară, relaxată și prietenoasă, care apare după primele câteva lecții, pentru că, pe măsură ce cursanții comunică  se cunosc bine într-un timp scurt. Un astfel de mediu contribuie la o mai mare emancipare și la o învățare confortabilă. Lecțiile  devin din ce în ce mai amuzante și capătă  caracterul unor  întâlniri ale prietenilor. În plus afară  de posibilitatea de a găsi noi prieteni, desigur, poți fregventa lecțiile cu prietenii. O astfel de studiere aduce în mod clar plăcere, emoții pozitive și o practică bună.

Economie

Nu este un secret pentru nimeni că studierea  în grup este mult mai ieftină în comparație cu lecțiile individuale.Învățarea în grup va costa de   2-3 ori mai ieftin decât lecțiile individuale.

Orarul fix

La studierea  individuală periodic apare dorința  să anulați sau să amânați lecția, deoarece trebuie să negociați cu o singură persoană – un profesor, este destul de ușor de făcut. În timpul învățării în grup există un orar fix, un program, termini stabiliți,cea ce  pe mulți îi stimulează și organizează, aducând rezultate excelente.

Desigur, puteți găsi atât argumente pro și contra în studierea individuală și cea în grup. Principalul lucru este decizia dvs. de a învăța o limbă străină, de a înțelege obiectivele și termenii limită. Dar alegerea formei optime de învățare este o chestiune tehnică!

Cum să ajuți copilul să însușească mai ușor limba engleză

Pentru a învăța limba engleză, nu este  nevoie de abilități sau talente speciale. Dar și “zecele” de la școală – nu este o garanție a cunoașterii. Vă oferim niște sfaturi “corecte” de  a ajuta copilul să însușească mai ușor limba engleză.

 VÂRSTĂ POTRIVITĂ

 

Se crede acum, că cu cât mai devreme copilul începe să învețe o limbă străină (și a doua pentru el), cu atât e mai bine. Chiar funcționează – dar numai pentru acei copii, ai căror al doilea părinte vorbește această limbă. În toate celelalte cazuri, este mai bine să urmați sfatul unui filolog, lingvist și scriitor de copii Korney Chukovsky, care sa opus cu fermitate studiului limbilor străine înainte de vârsta de cinci ani. În primul rând, copilul trebuie să însușească bine limba maternă, să înțeleagă specificul, stilul. Apoi, învățarea unei a doua limbi va fi o continuare logică a studiului limbii materne.

MOTIVAȚIA CORECTĂ

Părinții cred de multe ori că limba „nu se  învață”, deoarece copilul este prea leneș pentru a face un efort. Nu este așa! Motivul adesea constă în învățarea nereușită și lipsa motivației. Faceți copilul să iubească o limbă străină. Ajutați-l să depășească primele dificultăți. Combinați orele de studii cu  filme,benzi desenate, desene animate și uneori chiar jocuri pe calculator (bineînțeles, în scopuri educaționale!) în limba engleză, concentrându-se pe interesele și hobby-urile lui. Este mai ușor și mai rapid ca un copil să-și extindă vocabularul și să poată depăși bariera lingvistică notorie.

REGIMUL OPTIMAL

Limba este un organism viu. Pentru ca aceasta să funcționeze fără eșec, trebuie să lucrați în mod constant asupra acesteia. Principala regulă:  mai bune mai puțin, dar de multe ori ,decât mult, dar rareori. Urmăriți împreună emisiuni, filme și desene animate cu subtitrare, ascultați melodii, citiți traducerea acestora pe Internet, rugați copilul să scrie câteodată eseuri scurte despre evenimente interesante.

METODE EFICIENTE

Problema multor școli este că  metodele  interactive și materialele didactice moderne sunt puțin utilizate. Copiii studiază multă gramatica, scriu dictări, teste. O abordare mai „ușoară” – poieziile, cântecele, jocurile – vă permite să scăpați de bariera lingvistică la începutul învățării, să extindeți vocabularul.